Wiadomości z budowy Linii Warszawa -Gdynia (E 65) na odcinku Warszawa Wschodnia-Legionowo
1. Prace torowe
tor nr 2 (skrajny po stronie prawej patrząc w kierunku Legionowa) - uzupełnienie tłucznia wraz z podbiciem stabilizacyjnym toru w dniach 18.-21.04.2008 r. Planowany termin otwarcia toru 24.04.2008 r.
2. Prace drogowe
przejazd w ciągu ul. Klasyków przystanek osobowy Płudy – zamknięcie przejazdu w dniach 8.- 18.04.2008 r.
przejazd w ciągu ul. Mehoffera (przystanek osobowy Choszczówka) – prace zakończono, przejazd otwarty.
3. Prace peronowe
peronyprzystanku osobowego Płudy – peron nr 1 przy torze nr 3, peron nr 2 przy torze nr 2 - zakończenie prac przewidujemy 30.06.2008 r. – jest to układ przejściowy. Układ docelowy zostanie zrealizowany po wybudowaniu wiaduktu w ciągu ul. Klasyków. Nowy wiadukt będzie powiązany z peronami, będzie posiadał windy dla osób niepełnosprawnych i schody z obu stron na oba perony – pełny węzeł komunikacyjny.
peronyprzystanku osobowego Choszczówka - układ docelowy do 30.06.2008 r. – tunel jako dojście na perony do 30.03.2009 r.
Prace mniej uciążliwe dla mieszkańców:
linia potrzeb nieatrakcyjnych (LPN 15 kV) umożliwiająca zasilanie oświetlenia na przejazdach i peronach itp. (oświetlenie będzie zwiększone w stosunku do obecnego) do 30.11.2008 r.,
budowa ciągów kablowych i światłowodowych umożliwiająca dalszą rozbudowę infrastruktury kolejowej na poziomie europejskim a nawet światowym (zdalne sterowanie wszystkimi mediami kolejowymi) do 30.10.2008 r.
Inwestycja współfinansowana ze środków Funduszu Spójności Unii Europejskiej-Projekt FS nr 2005/PL/16/C/PT/001.
Kazimierz Peryt Rzecznik Prasowy PKP PLK S.A. Oddział Regionalny w Warszawie tel. (0-22) 47-33-226, 0-608-285-979 k.peryt(at)plk-sa.pl
www.plk.warszawa.pl
Galeria
Informacja o plikach cookie
Ta strona używa plików cookies. Mają one dwie funkcje: zapewniają podstawową funkcjonalność tej witryny oraz pozwalają nam ulepszać nasze treści, zapisując i analizując zanonimizowane dane użytkownika. W dowolnym momencie możesz zmienić swoją zgodę na używanie tych plików. Więcej informacji na temat plików cookie oraz przetwarzaniu danych osobowych można znaleźć w naszej Polityce prywatności.